Az utazásunk során az autónkat nem csak alulról érhetik sérülések, hanem bármely más irányból is, például a kavicsfelverődések nagyon komoly kárt tudnak okozni a szélvédőben. Kizárólag a szélvédőcsere a megoldás a végigrepedt üveg esetében, különösen akkor, ha meg is törik. Rendkívül fontos, hogy a kedves vendég mindent tudjon a szélvédőcsere folyamatáról, mikor mi fog történni az autójával, mennyi idő, milyen anyagok szükségesek hozzá, mi a szélvédőcsere folyamata.

A szélvédőcsere folyamata

A szélvédőcsere első lépéseként a cserélendő szélvédőt távolítjuk el egy kizárólag erre a célra kialakított késsel vagy dróttal, mindeközben nagyon vigyázva a karosszériára, nehogy megsérüljön. Ez számunkra azért is fontos, mert egy aktuális problémát kívánunk megoldani a szélvédőcsere által, nem újabbakat okozni, keletkezhet sérülés nem látható helyen is akár, és akkor később korrózió keletkezhet a megsérült helyen. Amennyiben a szélvédőcsere folyamata alatt mégis valamilyen nem várt sérülés keletkezne, azt egy speciális festékkel orvosolni lehet, így megelőzve a későbbi problémákat. 

szélvédőcsere 1
szélvédőcsere 2
szélvédőcsere 3

A szélvédőcsere következő lépéseként az új üveget kell a helyére tennünk, vagy egy új keretbe vagy a régibe, ezt majd a szakember eldönti. Ezek után már következkezhet a szélvédő beragasztása. A szélvédőcsere egyik legfontosabb része a beragasztás, így a szakembernek nagyon oda kell figyelnie, hogy egy összefüggő karimát képezzen a ragasztó, így hézagok nem alakulhatnak ki, ugyanis hézagok esetén nagy az esély a beázásra vagy a menetszél autóba bejutására. A szélvédőcsere következő lépéseként a ragasztó felkenése után az új üveget egy határozott mozdulattal a helyére tesszük egy speciális tapadókorongos eszköz segítségével. 

szélvédőcsere 4

A szélvédőcsere utolsó lépése a következő, az autó tetejéhez rögzítjük az új üveget egy speciális ragasztószalaggal, ezután a fűtésszálak és antennák csatlakozását végezzük el. A szélvédőcsere után egy meghatározott időt a műhelyben kell még maradni a gépjárművel, de utána már lehet is távozni tőlünk. A részletes leírásból kiderül, hogy nem olyan nehéz a szélvédőcsere, de mégsem érdemes magunknak elvégezni, kizárólag szakember által!